Twaalf kilo afgevallen met een virtuele maagband

Ik ben nooit ontevreden geweest met mezelf of mijn lichaam. Ik heb altijd gesport, lette op mijn eetgedrag en maakte mij vooral geen zorgen. Na mijn dertigste ben ik getrouwd en op mijn 32e werd ik voor het eerst moeder. De zwangerschap was er een met veel eetaanvallen en voornamelijk trek in fast food. Ik heb toen absoluut geen maat gehouden en gaf aan alles toe. Onze kleine meid werd geboren en eerlijk gezegd, had ik nergens tijd en energie voor. Twee jaar later werd onze tweede meid geboren. In die zwangerschap kwam ik wel 23 kilo aan en toen we haar eerste verjaardag vierden, waren er nog maar 7 kilo’s van af. Ik heb mezelf lang voor de gek gehouden met de gedachte, dat mijn lichaam de tijd moest krijgen om te ‘ontzwangeren’. Maar als je jongste twee jaar is, is dat niet een geloofwaardige opvatting. Ik zakte eigenlijk steeds meer weg in een negatieve flow als het ging om mijn lichaam en gezondheid. Elke kilo die ik afviel, zat er na een maand weer aan plus een halve kilo extra. Via mijn vriendin kreeg ik de eerste keer de term ‘virtuele maagband’ te horen. Ik was meteen huiverig: ik wilde geen ingrijpende operatie of grote aanpassingen doen in mijn leven. Een virtuele maagband klonk vooral eng en pijnlijk. Op een avond, na een hele zak chips weggegeten te hebben, typte ik de term toch in. Ik kwam terecht op de pagina van de Hypnose praktijk. Het is mijn meest kostbare zoekopdracht op het internet gebleken.

Alle positieve effecten met een virtuele maagband

Ik heb via internet een afspraak gemaakt en twee weken later zat ik bij een hypnose therapeut in Rotterdam. Ik was best gespannen, want hypnose associeerde ik voornamelijk met meneer Rostelli, die mensen onder hypnose rare opdrachten meegaf. De therapeute vertelde, dat ik niet de enige was met deze associatie. Ik was ook niet de enige, die gespannen was voor een eerste hypnotherapie. Ze legde uitgebreid uit wat hypnotherapie precies is, wat het vooral niet is en hoe een virtuele maagband werkt. De virtuele maagband is geen echte maagband, die in je lichaam wordt geplaatst, maar het is een suggestie van een maagband. Deze suggestie wordt in het onderbewuste geplaatst tijdens de hypnotherapie. In je hoofd heb je de overtuiging, dat je een maagband hebt laten plaatsen, wat een lichamelijke uitwerking heeft als ware je echt een maagband hebt. De virtuele maagband heeft de volgende voordelen:

  • Je zit sneller vol;
  • Je eet kleinere porties;
  • Je kan bij te veel eten zelfs het gevoel krijgen van ongemak, zoals mensen na een echte maagband operatie kunnen ervaren;
  • Geen herstelperiode door een zware operatie;
  • Goedkoper dan het plaatsen van een echte maagband.
  • Hypnose-praktijk.nl

Mijn advies: doen!

In totaal drie sessies werd de virtuele maagband bij me geplaatst of beter gezegd: werd de suggestie van een maagband in mijn onderbewustzijn geplaatst. Ik voelde mij vooral op mijn gemakt bij de hypnose therapeut. Haar goede uitleg heeft mij een gevoel van vertrouwen gegeven, waardoor ik het aandurfde om een virtuele maagband te plaatsen. Al na de eerste sessie merkte ik, dat ik bewuster met mijn eten omging. Ik schepte mijn bord minder snel vol en ik kreeg sneller dan anders een vol gevoel in mijn maag. De eerste week viel ik 2,5 kilo af, daarna ben ik wekelijks een kilo afgevallen. Ik zit nu totaal op een verlies van twaalf kilo. Ik zou iedereen willen zeggen om je eerst in de materie te verdiepen. Schuif het niet meteen aan de kant en geef het een kans. Je zal er geen spijt van krijgen!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn