OSINT tools bij International Anti Crime Academy

Van harte welkom bij de International Anti Crime academy. Misschien bent u hier terecht gekomen omdat u meer wilt weten over de mogelijkheden van OSINT en de zogenaamde OSINT tools. Open Source Intelligence vormt een van de belangrijkste onderdelen van het bestrijden van de hedendaagse criminaliteit die zich veelal online manifesteert; een gevaar voor iedereen. We leven in snel veranderende tijden en de afgelopen jaren is er een nieuw soort criminaliteit ontstaan waar we allemaal mee te maken kunnen krijgen. De criminele activiteiten vinden voor een groot deel online plaats. Maar hoe bestrijden we deze online criminaliteit? Dat doen we met de OSINT tools. Hoe beter we om leren gaan met de informatie die we online kunnen vinden, en hoe beter we de OSINT tools inzetten, hoe sneller we criminele activiteiten kunnen opsporen en vaak ook onderscheppen. OSINT tools zijn dan ook het antwoord op de criminaliteit waar we vandaag de dag mee te maken hebben. Wat zijn dan precies die OSINT Tools, vraagt u zich wellicht af. We kunnen deze tools omschrijven als de manier om informatie te verzamelen. OSINT tools stellen ons in staat om bepaalde online activiteiten te signaleren in een vroeg stadium en waar mogelijk te monitoren. Door het monitoren van bepaalde activiteiten kan er namelijk heel erg veel inzicht worden vergaard in de werkwijze van bepaalde ciminelen. Niet alleen wordt het op deze manier dan vele malen makkelijker om illegale praktijken te stoppen, maar ook zorgen de tools ervoor dat we meer inzicht hebben in de manier waarop criminele werken en de wegen die zij bewandelen. Op die manier kunnen ook weer andere criminelen makkelijker worden opgespoord. Met andere woorden. De OSINT tools dragen bij aan meer waardevolle kennis over wat er allemaal online op het web speelt.

OSINT tools voor een veiliger digitaal landschap

De OSINT tools dragen daarmee in bredere zin bij aan een veiliger digitaal landschap waar iedereen zich op een veilige manier kan bewegen. Aangezien we tegenwoordig allemaal te maken hebben met de online realiteit en we ook allemaal, zonder uitzondering, online bepaalde informatie met anderen delen, is het van ongekend belang dat er goed onderzoek wordt gedaan naar het handhaven van de veiligheid. Dat is waar OSINT een zeer belangrijke bijdrage aan levert. Op anti-crime-academy.com kunt u veel informatie vinden over de trainingen die wij aanbieden zoals:

  • De OSINT training
  • De SOCMINT training
  • CYBER Humint

Neem contact op en leer meer over de mogelijkheden

Als opleidingsinstituut bieden wij een hoogwaardig aanbod aan opleidingen aan waar de OSINT tools onderdeel van uitmaken. Deze tools dragen bij een aan bredere kennis van onze studenten zodat zij waardevolle schakels kunnen vormen in het bestrijden van cybercriminaliteit. Belangrijk om te weten is dat onze OSINT-SOCMINT database de grootste is van de hele wereld. Het is van wezenlijk belang dat voldoende mensen leren om te gaan met de weelde aan informatiebronnen die veelal openbaar te vinden zijn. Hoewel sommige mensen denken dat het selecteren van informatie online niet zo moeilijk is, vraagt juist dit om zeer specifieke kennis en die kan worden vergaard tijdens een OSINT training en met de OSINT tools. Mocht u nu graag als bedrijf of instelling meer willen weten over de opleidingen die wij aanbieden, dan raden wij u aan om eens contact op te nemen. Wij vertellen u namelijk heel erg graag meer over de mogelijkheden die wij te bieden hebben. Bekijk online ons aanbod en leer wat er allemaal mogelijk. Contact is mogelijk via het contactformulier, maar ook kunt u ons gerust eens bellen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn