Een boot kopen met boot radar 

Een boot kopen met boot radar Ik ben altijd al dol op varen geweest. Toen ik jong was ging ik regelmatig het water op met mijn ouders. Waar veel van mijn vrienden tijdens de zomervakantie gingen kamperen in Frankrijk, of Spanje, gingen wij het IJsselmeer op. We bezochten dan verschillende mooie oude dropjes en steden aan het water. Vaak gingen we een meerdere weken en elk jaar keek ik er weer naar uit. Toen ik vijftien was hadden mijn ouders de boot verkocht, waar ik erg droevig om was. Maar gelukkig mocht ik zeillessen nemen, zodat ik alsnog het water op kon. Ik nam een aantal zomervakanties lessen op een kielboot samen met een goede vriend. Na de middelbare school ben ik niet veel meer gaan varen, enkel nog een paar keer. Ik was druk bezig met andere dingen en mijn vrienden konden ook allemaal niet varen. Een paar keer gingen er vrienden mee, maar daar bleef het ook bij. Totdat ik vorig jaar door een collega werd gevraagd of ik mee wilde varen voor een dagje op zijn boot. Daar hoefde ik niet lang over na te denken en we hadden een gezellige dag met een aantal andere collega’s op het IJsselmeer. Het was ondertussen al jaren geleden dat ik op een boot had gezeten en ik vond het nog er leuk om te doen. Ik vertelde mijn vriendin dat het weer begon te kriebelen en dat ik er over nadacht om een boot te kopen. Mijn vriendin was niet meteen enthousiast, want een boot is vaak erg duur. Gelukkig was mijn collega zo vriendelijk om mij een aantal keren zijn boot te lenen en nam ik mijn vriendin mee, zij vond het ook steeds leuker worden en zo kon ik haar alsnog overtuigen. Op mijn collega zijn boot zat een boot radar en dat vond ik wel erg handig. Vroeger gebruikten wij nooit een boot radar, maar ik besloot om er ook eentje te kopen bij mijn nieuwe boot. Een radar is in veel gevallen een stuk veiliger, vooral wanneer je slecht zicht hebt, bijvoorbeeld bij mist. Een boot repareren kan veel geld kosten, daarom wil je zoveel mogelijk schade voorkomen.     

Een boot radar gekocht bij Sail 360

Online ging ik opzoek via verschillende websites naar een mooie boot voor mij en mijn vriendin en al snel had ik er eentje gevonden voor een degelijke prijs. De boot moest nog wel een beetje opgeknapt worden, maar functioneerde nog goed. Bij de boot zat geen boot radar en die moest ik alsnog zelf aanschaffen. Na verschillende websites bezocht te hebben kwam ik uiteindelijk uit bij de site van Sail 360, daar hadden ze een groot aanbod aan verschillende types. Ik wilde graag een boot radar met wifi, zodat de radar gemakkelijk was aan te sluiten en ik de kabels gemakkelijk kon wegwerken. Gelukkig hadden ze verschillende radars met wifi en kon ik er eentje voordelig kopen.

Een boot radar is een aanrader

Ik ben tot nu toe erg blij met mijn boot radar. Sinds ik mijn boot heb gekocht ben ik regelmatig op het water te vinden, vaak met mijn vriendin, maar ook met vrienden, of collega’s. Ik heb ook een aantal keren gevaren wanneer het mistig was en dan hielp de boot radar om te zien wat er om ons heen gebeurde.

Ik kan een radar aanraden als:

  • Je schade aan je boot en de opvarende zoveel mogelijk wilt voorkomen
  • Je vaak vaart en soms ook wanneer het zicht minder goed is
  • Je nog niet veel ervaring met varen hebt en graag extra informatie wilt hebben
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn