Je ex weigert toestemming voor verhuizing. Wat kun je doen?

Als je naar een ander land wilt verhuizen of naar de andere kant van het land en de kinderen mee wilt nemen, maar je ex weigert toestemming voor verhuizing, hoe ga je ermee om? Heel veel zal afhangen van het soort relatie dat je hebt met je ex en als je ex weigert toestemming voor verhuizing te geven, ziet het er niet goed uit. Maar wettelijk ben jij niet verplicht om bij haar of hem in de buurt te wonen. Je ex weigert toestemming voor verhuizing omdat het voor je ex een vaststaand feit is dat hij of zij de kinderen minder vaak zal zien. Dus, als je ex weigert toestemming voor verhuizing te geven, is dit ergens een logische reactie. Toch hoef je niet te wanhopen. Neem contact op met de mediators en advocaten van Vervangendetoestemmingzaken.nl voor vrijblijvend advies. Deze mensen zijn gespecialiseerd in dit soort zaken en zullen trachten te bemiddelen tussen jou en je ex. 

Als je ex weigert toestemming voor verhuizing te geven, heb je hem of haar mogelijk afgeschrikt

Als je ex weigert toestemming voor verhuizing te geven met de kinderen, is de emotionele impact de grootste factor waar je ex mee moet omgaan. Hij of zij moet veel telefooncontact met de kinderen regelen, zodat de kinderen nog steeds het gevoel hebben dat hij of zij betrokken is bij hun leven (en dat voelt hij of zij ook). Uiteraard wil je ex de kinderen ook zo vaak mogelijk zien. Afhankelijk van waar je gaat wonen, is het economisch vaak niet haalbaar om wekelijks een reis naar de andere kant van het land te ondernemen. Schoolvakanties zouden de beste tijd zijn voor je ex om de kinderen te zien, wanneer hij of zij ze een week kan hebben – of zelfs meerdere weken in de zomer, als je hierover kunt onderhandelen. Natuurlijk, hoe fantastisch het ook klinkt, de praktische zaken kunnen echte obstakels zijn. Je ex moet immers nog steeds werken en heeft ook een beperkte vakantietijd. Het is dus belangrijk een balans te vinden die voor jullie allebei werkt. Voor jou ziet het er helemaal anders uit. Je zult dus ook een kleine moeite moeten doen om de zaken vanuit het standpunt van je ex te bekijken.

Verhuizen naar het buitenland

Als je de kinderen mee wil nemen naar een ander land, is het verlies nog groter voor je ex dan wanneer ze ergens aan de andere kant van Nederland wonen. Je ex weigert toestemming voor verhuizing te geven met reden. Dit is iets waar je je bewust van dient te zijn. Om een weigering van je ex te vermijden, probeer zoveel mogelijk verschillende contactmethoden te vinden voor hem of haar. Laat je ex zien en voelen dat je meezoekt naar een oplossing. Het is geen ideale vervanging, maar het is echt beter dan je ex het gevoel te geven dat je de kinderen van hem of haar afneemt. Je ex heeft slechts twee keuzes:

  • Hij of zij kan het feit accepteren en tot een akkoord komen over wanneer de kinderen tijd met hem of haar door kunnen brengen.
  • Hij of zij kan de stap naar de rechtbank zetten. Als je de eerste route volgt en tot een overeenkomst komt, laat deze dan schriftelijk en wettelijk valideren. Bekijk de pagina www.vervangende-toestemming-zaken.nl, een geweldige bron waar je advies kunt bekomen als je ex weigert toestemming voor verhuizing te geven. Maar ook voor andere problemen waar moeilijke scheidingen vaak door moeten.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn