Hoe gebruik je een trapspin?

Een paar weken geleden heb ik mijn zoldertrap gerestaureerd. Voor ik begon had ik geen idee wat ik moest doen, maar uiteraard heb ik onderzoek gedaan om daarachter te komen. Ik wilde graag een aantal overzettreden op mijn trap plaatsen, zodat deze er weer fraai uitzag. Hiervoor heb ik een trapspin gebruikt. Dit handige hulpmiddel heeft me uren werk bespaard. Ik wil daarom graag uitleggen hoe je een trapspin moet gebruiken. Je doorloopt een aantal stappen:

  • Uit elkaar halen
  • De trede uitkiezen
  • De vorm afmeten
  • De uitzettrede afmeten

Een trapspin is een ingenieus apparaat. Het bestaat uit een blok, waar verschillende lange staven aan zijn bevestigd. Dit blok plaatst je op een traptrede om de precieze afmetingen te berekenen. Wanneer je deze afmetingen hebt, kun je die gebruiken om een uitzettrede te zagen die precies om de oorspronkelijk trede heen past. First things first: draai de de trapspin open. Dit doe je met de grote ronde draaiknop die op het blok te vinden is. Deze draaiknop houdt de ‘poten’ op de juiste plaats. Wanneer je de knop losdraait, kun je deze poten dus verschuiven. Nadat je de knop hebt losgemaakt, kies je een trede uit. Je plaatst de zes poten zo dat deze de afmetingen van de trede precies overnemen. Dit vergt enige precisie. Hoe vaker je dit doet, hoe beter je hierin wordt. Je schuift de poten in de hoeken en controleert of alles goed ligt. Vervolgens draai je het apparaat weer vast en haal je hem van de trede. Als je goed hebt opgelet, begrijp je nu de meerwaarde van dit hulpmiddel. Je hebt moeiteloos de specifieke afmetingen van de trede vastgelegd. Met name in de bocht van de trap zie je de meerwaarde van het product. Je hebt geen meetlint of liniaal meer nodig om de juiste hoeken te bepalen!

De trapspin en de uitzettrede

Je hebt nu de afmetingen van de trede, maar daarmee is het werk nog niet klaar. Vervolgens pak je een uitzettrede en leg je de trapspin hierop. Aan de hand van de poten kun je nu aftekenen hoe groot de uitzettrede moet zijn. Vervolgens is het een kwestie van zagen. Als alles is gelukt heb je nu een plank die precies het juiste formaat heeft. Plaats deze op de trap en klaar is kees! Je zult dit proces een aantal malen moeten herhalen, met name voor planken met unieke afmetingen (bij de draai naar boven). Toch kan ik je garanderen dat je met dit hulpmiddelen ontzettend veel tijd bespaart. Het gaat allemaal een stuk makkelijker! Ben je inmiddels overtuigt van de meerwaarde van een trapspin? Neem dan eens een kijkje op https://www.traprenovatie-doe-het-zelf.nl/Webwinkel-Product-120018701/Trapspin.html. Op deze site vind je een degelijk model tegen een scherpe prijs. Dit exemplaar heeft een standaardafmeting en is daardoor universeel inzetbaar. Wil je meer weten over het gebruik van een trapspin? De klantenservice staat voor je klaar! Stuur een e-mail met je vraag, of neem telefonisch contact op.

Instructievideo’s op Youtube

Het gebruik van een trapspin kan lastig zijn. Kijk daarom eens naar instructievideo’s op Youtube. Hier wordt precies uitgelegd hoe je het hulpmiddel moet gebruiken en waar je aan moet denken. Ook krijg je een aantal concrete tips om het werk snel af te ronden. Probeer niet zelf het wiel uit te vinden, kijk een paar handige video’s! Je bespaart hiermee veel tijd en hoeft je niet druk te maken. Wanneer je een goede uitleg hebt gehad is de kans minder groot dat je fouten maakt!  Bekijk nu snel de website van Traprenovatie doe het zelf.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn