Algemene GGZ opleiding

Algemene GGZ opleidingIn de zorg en in de geestelijke gezondheidszorg is steeds meer personeel nodig. Het is daarom aantrekkelijk om je om te laten scholen tot verpleegkundige of zorgmedewerker. Werken in de zorg is voor veel mensen zeer betekenisvol. Omscholing kan door een cursus en opleiding te volgen. Hiervoor zijn diverse opleidingen beschikbaar, bijvoorbeeld:

  • HBO Verpleegkunde
  • GZ-psycholoog
  • Psychiater
  • Autisme specialist

Hiermee wordt u in een aantal jaren volleerd deskundige in de GGZ. Een GGZ-opleiding kunt u volgen bij een instelling als Rino. Wat betreft een specialisatie in autisme is Rino het opleidingsinstituut waar u snel deskundige wordt op het gebied van autisme. Interesse? Kijk dan op de website van Rino: https://www.rino.nl/aanbod/problematiek/autisme. Dit is interessant voor verpleegkundigen in de GGZ die geen algemene GGZ opleiding willen maar een autisme opleiding, als specialisatie. Een specialisatie kan een nuttig aanvulling zijn voor mensen die zich verder willen verdiepen in een bepaalde richting. Naast autisme kan iemand die werkzaam is in de GGZ zich ook specialiseren in seksuologie, traumazorg of gehandicaptenzorg. Er zijn veel mogelijkheden voor mensen die al een algemene GGZ opleiding hebben gevolgd en een basis hebben gelegd wat betreft hun kennis over de GGZ. Omdat er meer dan voldoende werkgelegenheid is in deze sector zitten veel instellingen te springen om mensen met deze kennis. Soms kunnen werkgevers ook opleidingen vergoeden, zodat hun werknemers deze kennis op kunnen doen. Rino heeft ervaring met het opleiden van vakmensen en weet altijd interessante casussen aan te reiken. Het is mogelijk van medecursisten te leren en kennis direct in de praktijk te brengen. Dat is een van de voordelen van het volgen van een opleiding bij Rino.

Autisme opleiding als specialisatie

Een autisme opleiding volgen kan een perfecte aanvulling zijn op een algemene GGZ opleiding. Een dergelijke autisme opleiding biedt u inzicht in autisme. Autisme is een stoornis die mensen belemmert in hun sociale vaardigheden en het moeilijker maakt emoties van andere te interpreteren. De mate van autisme kan variëren bij mensen. Er zijn bovendien diverse vormen van autisme. Deze kennis, en kennis over verschillende behandelmethoden leert u tijdens deze autisme opleiding. Het omgaan met mensen met autisme vergt de juiste kennis en aanpak. U kunt een beroep doen op de docenten van Rino voor het opdoen van deze kennis. Omdat de docenten een goede verbinding hebben met de praktijk krijgt u de laatste kennis en technieken voorgeschoteld. De meeste professionals in de GGZ beoordelen onze opleidingen met een dikke voldoende.

Meer leren over autisme

Meer leren over autisme? Naast de autisme opleiding van Rino kunt u ook online veel informatie vinden over deze aandoening. Daarnaast worden er in Nederland ook regelmatig congressen georganiseerd op het gebied van autisme. Interesse in een van deze opleidingen? Kijk dan op https://www.rino.nl/aanbod/problematiek/autisme of vraag een brochure aan over deze GGZ opleiding. Onze studieadviseurs staan voor u klaar als u vragen heeft over deze opleiding, of een andere. Ook als u bijzondere omstandigheden moet combineren met een van onze opleidingen kunnen wij maatwerk leveren, om zo toch mogelijk te maken dat u een van onze opleidingen kunt volgen. Meer leren over autisme is zo voor elke zorgprofessional binnen handbereik. Ten slotte is het ook mogelijk gebruik te maken van een incompany traject via Rino. Dit maakt het mogelijk op locatie met meerdere collega’s eenzelfde cursus of opleiding te volgen. Doorgaans zijn dit kortdurende trajecten, ideaal voor het bijspijkeren van medewerkers inzake de laatste ontwikkelingen op het gebied van autisme. Deze opleidingen bieden we ook aan op andere vlakken. Meer hierover leest u op de website.

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn