Wist je dat je ook online die vaarbewijs cursus kunt doen?

Je bent van plan een bootje aan te schaffen en daarmee fijne tochtjes met je vrienden of familie te maken. Hopelijk ben je je bewust van het feit dat je dan een vaarbewijs nodig hebt! Gelukkig kun je deze heel gemakkelijk halen via een vaarbewijs cursus op watersportcursussen.nl. Op deze website vindt je alle soorten cursussen met betrekking tot varen en watersport. Het examen wordt weliswaar afgenomen door het CBR, maar de cursus zelf en het leren van alle benodigde informatie kan natuurlijk prima online, via watersportcursussen.nl. Zo kun je heel gemakkelijk je vaarbewijs cursus doen, want het is echt niet nodig om daarvoor daadwerkelijk een cursus op locatie te doen. Je vaarbewijs halen is namelijk helemaal niet zo moeilijk. Je kunt het een beetje vergelijken met het theorie examen wat je moet halen als je je rijbewijs wilt halen. Het is simpelweg een kwestie van het leren van alle regels die op het water gelden en wat alle borden betekenen. Ook is het handig om te weten wat je doen in het geval van calamiteiten op het water. Dit alles leer je tijdens de online vaarbewijs cursus van watersportcursussen.nl. 

Heb ik vaarbewijs 1 of 2 nodig?

Bij watersportcursussen.nl krijgen ze heel vaak de vraag of mensen genoeg hebben aan een vaarbewijs 1 of dat ze ook een vaarbewijs 2 cursus moeten doen. Daarom hebben ze een volledige pagina op hun website gewijd aan het verschil tussen deze twee. Als je net begint met varen haal je natuurlijk eerst je vaarbewijs 1. Deze heb je altijd nodig als je het water opgaat en jij degene bent die de boot bestuurt. Als je van plan bent te varen op kleine wateren, zoals kanalen, rivieren en meren, dan heb je genoeg aan vaarbewijs 1. Met je vaarbewijs 2 kun je echter op grotere wateren varen, zoals:

  • De Waddenzee
  • Het Markermeer
  • De Wester- en Oosterschelde
  • Andere grote Nederlandse meren

Ben je dus van plan op deze grote wateren te gaan varen dan moet je ook de vaarbewijs 2 cursus doen. Bij watersportcursussen.nl krijg je gelukkig korting als beide cursussen tegelijk doet. Dat scheelt alvast in de portemonnee!

Wat kost de gehele vaarbewijs cursus inclusief examen?

Nu je weet waar je die online vaarbewijs cursus kunt doen wil je natuurlijk weten wat het allemaal kost om je vaarbewijs te halen. Dit is natuurlijk afhankelijk van of je aan vaarbewijs 1 genoeg hebt of ook meteen je vaarbewijs 2 wilt halen. Als je enkel vaarbewijs 1 wilt halen dan betaal je €69 voor deze cursus. Daarnaast ligt het examentarief bij het CBR op dit moment op €42 en de legeskosten op €21. Wil je tegelijk met je vaarbewijs 1 ook direct je vaarbewijs 2 halen, dan betaal je €99 voor je vaarbewijs cursus 1 + 2 samen in plaats van €69 per stuk. Het scheelt je dus geld als je ze allebei tegelijk haalt. Twijfel je of je vaarbewijs 2 in te toekomst nodig gaat hebben? Dan kun je hem beter gewoon alvast halen, dan heb je hem alvast en hoef je nooit meer opnieuw te gaan studeren en examen te doen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn