Wat is het verschil tussen klik pvc en plak pvc?

Een pvc-vloer wordt ook wel de opvolger van laminaat genoemd. Het grote voordeel van pvc-vloeren is dat ze veel slijtvaster zijn dan laminaat. Dat komt door de sterke slijtlaag die erop zit, waardoor er vrijwel geen deuken of krassen kunnen ontstaan. Verder zijn zowel de plak pvc als de klik pvc vloer in honderden verschillende prints te verkrijgen, en zijn deze geschikt om in vochtige ruimtes gelegd te worden. Daarnaast hoef je geen rekening te houden het uitzetten van de vloer, omdat pvc dat niet doet. Je kunt de vloer dus strak tegen de muur of tegen de plinten aan leggen. Je kunt pvc vloeren in een klik en plak variant krijgen. Beide vloeren hebben zo hun voor- en nadelen. Een klik pvc vloer heeft net als laminaat een klikverbinding waarmee je deze legt. Je klikt eenvoudig de platen aan elkaar. Bij een aantal varianten is het noodzakelijk om een ondervloer te leggen. Omdat het hier een klik pvc betreft, zijn deze planken altijd wat dikker dan de plakplaten zijn. Een plak pvc vloer wordt in de meeste gevallen op de vloer gelijmd, het is dan ook essentieel dat je ondervloer geheel strak is. In de meeste gevallen zal deze eerst moeten worden geëgaliseerd. Wanneer je de vloer laat verlijmen zal je in de meeste gevallen een professional moeten laten komen, om de ondervloer te beoordelen, eventueel te laten egaliseren en daarna om de vloer te lijmen.

De voor- en nardelen van een klik pvc vloer

Een van de grootste voordelen van het klik pvc is dat je de vloer eenvoudig zelf kunt leggen. Hieronder vind je kort de grootste voor- en nadelen van pvc.

  • Klik pvc is eenvoudig te leggen
  • Plak pvc laat je het beste leggen door een professional
  • In aanschaf is plak pvc voordeliger dan klik pvc
  • Klik pvc kan je eenvoudig hergebruiken – denk aan een verhuizing
  • Plak pvc laat warme van bijvoorbeeld een ondervloer eenvoudiger door
  • Een pvc vloer past prima in de keuken of badkamer
  • Plak pvc heeft een vereisten qua leggen omdat er geen groeven in zitten
  • Een plak pvc vloer zal stiller zijn dan een klik pvc vloer

Is een pvc vloer iets voor mij?

Wanneer je niet zeker bent of een klik pvc vloer iets voor je is, dan is het verstandig om je beter te laten informeren. Bij Lab 21 hebben ze niet alleen een groots aanbod aan pvc vloeren, maar kunnen ze je ook voorzien van advies op maat. Ze hebben antwoord op alle vragen die je hebt met betrekking op klik pvc. Kijk voor meer informatie op hun website; lab21. Mocht je twijfels hebben over de pvc vloer, wellicht helpt het dan dat de vloer ook prima geschikt is voor keukens en badkamers. Omdat er geen hout in de vloer verwerkt zit kan deze in elke ruimte van het huis gelegd worden. Mocht de wasmachine gaan lekken, dan is dat geen enkel gevaar voor je vloer omdat de pvc vloer prima tegen water kan. Woon je echter drie hoog? Dan is het wellicht een goed idee om plak pvc te overwegen, gezien deze vloer stiller is, en je je onderburen niet wilt lastigvallen. Laat je goed informeren, en vraag naar elk klein dingetje waar je ook maar aan denkt. Want hoewel een pvc vloer ook jaren langer mee gaat, is het wel prijziger in aanschaf dan laminaat. Daar komt bij dat de vloer ook jaren langer mee zal gaan, en in de meest gunstige gevallen mee kan verhuizen. Dus zeker een aankoop die de moeite waard is.

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn