Wat is decopath?

Mensen die zelf vaak creatief bezig zijn, die weten niet alleen wat decopath is, de kans is groot dat ze hier zelf ook al eens mee aan de slag zijn gegaan. Maar voor alle andere mensen is dit waarschijnlijk een zeer onbekend begrip. Wat is decopath nu eigenlijk? Zoals hiervoor al duidelijk werd, is het een manier om creatief bezig te zijn. Het is een manier van kleur aanbrengen om objecten, maar niet met verf of iets dergelijks, maar met papier. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende kleuren speciaal papier en dit wordt op het object gelijmd. Vaak wordt dit gedaan in patronen, om een mooi resultaat te creëren. Deze speciale techniek zorgt niet alleen voor een heel mooi resultaat, maar ook voor een resultaat dat er zeer complex uitziet. Mensen die niet goed bekend zijn met decopath, hebben daardoor ook vaak het idee dat het werken met deze materialen niet voor hen weggelegd is. Niets is echter minder waar, echt iedereen kan hier goed mee uit de voeten. De werktechniek zelf is immers heel eenvoudig, het is een kwestie van het uitkiezen van een object, het kiezen van de verschillende kleuren decopatchpapier die u wilt gebruiken en dan zelf een patroon samenstellen. Hebt u dat eenmaal gedaan, dan is het enkel nog een kwestie van het goed verlijmen van de verschillende papierstukjes. Dat is vaak wel even oefenen en misschien wel het lastigste van decopath. Maar zoals met veel zaken het geval is, geldt ook hiervoor: oefening baart kunst. Hoe vaker u werkt met deze materialen, hoe beter het lijmen zal gaan en hoe strakker het resultaat zal worden. De moeilijkheidsgraad van werken met decopath zit dus vooral in het halen van een strak resultaat, maar ook dit kan echt iedereen door wat oefening heel goed aanleren.

Welke materialen heeft men nodig voor decopath?

De term decopath verwijst dus naar het plakken van speciaal decopathpapier op objecten. Maar wat heb je nu allemaal nodig om hier mee aan de slag te gaan? Het eerste wat u dient te kiezen, is het object waar u mee wilt werken. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor vormen van piepschuim, maar ook andere ondergronden zijn mogelijk, zoals:

  • glas
  • hout
  • metaal
  • papier-maché
  • kunststof
  • MDF

In hobbywinkels kunt u vaak kiezen uit veel kant en klare vormen van bijvoorbeeld piepschuim of hout, zodat u niet zelf aan de slag hoeft te gaan met het vormen van een figuur. Natuurlijk is het zelf maken van de objecten die u wilt gebruiken voor decopath ook een prima optie, maar dat is natuurlijk wel wat meer werk. Dat neemt echter niet weg dat als u zelf iets creëert van papier-maché of hout, dat u dan natuurlijk wel een uniek object hebt om te kunnen beplakken. Aan wat voor soort vormen moet u nu precies denken als u aan decopath denkt? U kunt dan bijvoorbeeld denken aan verschillende dierenfiguren, koeien zijn momenteel bijvoorbeeld erg populair. Maar u kunt ook denken aan cijfers of letters, waarmee u bijvoorbeeld uw naam of een inspirerend woord kunt samenstellen. Waar u ook voor kiest, zeker is dat u met decopath mooie decoratieve accessoires kunt maken. Naast een object om te beplakken hebt u natuurlijk ook speciaal papier nodig en speciale lijm. Decopathpapier verschilt van andere soorten papier doordat het erg dun is en daardoor voor een strak resultaat zorgt. Speciale lijm is nodig om er niet alleen voor te zorgen dat er een glad resultaat behaald wordt, maar ook om ervoor te zorgen dat alles goed vast blijft zitten. U hebt dus verschillende zaken nodig als u zelf met decopath aan de slag wilt gaan.

CreaPoint biedt alles wat u nodig hebt

Wilt u eens uitproberen of decopath iets voor u is, dan is het aan te raden om eerst eens een workshop te volgen. Bij een workshop staan de materialen al voor u klaar en krijgt u bovendien duidelijke instructies over hoe u te werk moet gaan. Op die manier krijgt u het lijmen sneller onder de knie en bovendien hoeft u niet meteen alles zelf aan te schaffen. Is de decopath workshop u bevallen en zou u vaker van deze techniek gebruik willen maken, dan is het natuurlijk wel raadzaam om uw eigen producten hiervoor aan te schaffen. Een goede webwinkel om dit te doen is CreaPoint. Hier vindt u een zeer ruime collectie aan materialen die u hiervoor kunt gebruiken. Zij bieden bijvoorbeeld een speciale decopath lijm, die tegelijkertijd ook als vernis werkt. Hiermee krijgt u dus eigenlijk twee voor de prijs van één en als u met deze speciale lijm werkt, zult u constateren dat het eindresultaat hier echt een stuk beter van wordt. Uiteraard kunt u bij hen ook terecht voor alle andere materialen die u nodig hebt, van een ruime keus aan papier tot zeer diverse figuren en vormen, bij hen vindt u het allemaal. Een groot voordeel van CreaPoint is dat u bij hen decopath materialen van een zeer hoge kwaliteit vindt, zonder dat u hiervoor heel hoge prijzen hoeft te betalen. Zo kunt u dus heerlijk aan de slag en u helemaal creatief uitleven, zonder dat dit u bakken met geld kost. Wilt u ook eens wat vaker creatief bezig zijn en lijkt decopath u een ideale manier om dit te doen? Dan is CreaPoint dus de webwinkel om naar toe te gaan om de juiste materialen hiervoor aan te schaffen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn