Warmtepomp zwembad online kopen

Een lekker verwarmd zwembad in de tuin, wie wil dat nou niet? Misschien ben jij wel gezegend met een heerlijk ingegraven zwembad. Daarnaast kun je gewoon een lekker buitenzwembad online kopen die je in je tuin plaatst, bijvoorbeeld op toppy.nl. Denk bijvoorbeeld aan een opblaasbaar zwembad. Of een opzetzwembad van index, metaal of hout Er is van alles mogelijk. Houd je het water en het bad goed schoon, dan kun je er de hele zomer plezier van hebben. Het enige nadeel van een buitenzwembad is dat het al snel afkoelt wanneer je hier niets aan doet. Gelukkig zijn daar oplossingen voor. Je kunt het zwembad op verschillende manieren warmhouder, ook bij koudere temperaturen:

  • Laten opwarmen door de zon
  • Overkapping
  • Warmtepomp zwembad

Manieren van verwarmen zwembad

Het laten opwarmen door de zon is de goedkoopste en makkelijkste manier om het zwembad op te warmen. Het gebeurt dan ook wel vaker in warmere landen. In Nederland zal het echter niet veel temperatuurverschil opleveren. Misschien is het lekker om op warme dagen in een fris bad te stappen, maar je zult toch echt maatregelen moeten nemen als je wilt dat het water altijd aangenaam is. Overkapping is vooral een manier om het zwembad niet te laten afkoelen. Overkapping zorgt ervoor dat de warmte in het zwembad niet ontsnapt. Een prettige bijkomstigheid van de overkapping is ook dat het water schoon blijft. Wanneer het water is overdekt , kunnen er immers geen bladeren, insecten of ander vuil meer in vallen. Naast opwarming door de zon en een overkapping kun je een warmtepomp zwembad gebruiken. Een dergelijke warmtepomp gebruikt aardwarmte of warmte uit de lucht om jouw zwembad lekker op temperatuur te brengen. Hiermee kun je al bij een buitentemperatuur van 15 graden Celsius in een lekker warm bad buiten zitten. Je hoeft dus niet constant zon te hebben! De temperaturen die het bad kan krijgen, hangen natuurlijk wel af van welk soort warmtepomp zwembad je gebruikt. Combineer je deze drie manieren van het zwembad opwarmen, dan zit je altijd lekker warm!

Warmtepomp zwembad soorten

Een warmtepomp is niet alleen geschikt voor ingebouwde zwembaden. Ook als je een niet-ingebouwd zwembad hebt, zoals een opzetbad, kun je gebruik maken van een warmtepomp zwembad. Let dan wel op welke warmtepomp je aanschaft. De Plug & Play warmtepomp is er zo een. Deze warmtepomp zwembad zet je gewoon neer waar je wilt, zoals naast je opzetbad Als je de stekker in een stopcontact steekt, begint de warmtepomp met het verwarmen van jouw bad. Plug & Play warmtepompen zijn verkrijgbaar bij toppy.nl

Wil je een beetje rekening houden met het milieu, of heb je geen zin in een peperdure energierekening? Kies dan voor een energiezuinige warmtepomp zwembad. Deze zogenaamde inverteer warmtepompen kunnen wel een besparing van 80 procent minder energie opleveren. Laat je informeren over dit soort energiezuinige varianten bij toppy.nl. 

Naast een warmtepomp zwembad zijn er nog allerlei andere accessoires die je bij je zwembad kunt aanschaffen. toppy.nl is een buitenwinkel met een enorm assortiment aan dergelijke spullen. Je kunt er bijvoorbeeld ook terecht voor zwembadrobots, zwembadpompen of andere producten speciaal voor het zwembadonderhoud. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn