VCA halen voor jezelf of jouw bedrijf?

Vraag jij je af of een VCA halen nodig is? En zo ja, waar je dit dan het beste kunt doen? Op vca-cursus vind je alle informatie die je nodig hebt. VGMBox staat voor je klaar met de cursus die bij jou past! Je kunt hier als bedrijf een VCA halen, maar ook als persoon. Het VCA bedrijfscertificaat is drie jaar lang geldig en een VCA diploma is zelfs tien jaar geldig. Waarom je hierin zou moeten investeren en waarom VGMBox jou hierbij het beste kan helpen, zal ik in dit artikel toelichten. 

Waarom heb je een VCA nodig?

VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers. Een VCA is relevant voor bedrijven die veiligheid, gezondheid en milieu belangrijke factoren vinden bij het verrichten van hun werkzaamheden en bereid zijn hierin te investeren. VCA is niet alleen een checklist, het is een veelzijdig programma belangrijk voor alle onderdelen binnen jouw bedrijf en draagt bij aan het verminderen van ongevallen. Wanneer jouw bedrijf risicovolle werkzaamheden verricht of werkzaam is in een risicovolle omgeving, dan is een VCA halen wellicht iets voor jou! 

Je kunt voor je bedrijf een VCA halen, maar ook personen kunnen VCA gecertificeerd worden. Bij bedrijfscertificering wordt de veiligheid op de werkvloer bewerkstelligd door middel van een managementsysteem. Dit is belangrijk voor opdrachtgevers die het hebben van een VCA van belang achten voordat zij werkzaamheden uitbesteden. Voor sommige opdrachtgevers zoals de overheid is bedrijfscertificering zelfs verplicht. Een VCA halen is ook mogelijk als persoon. Dit is van belang voor personen die risicovolle werkzaamheden uitvoeren of werkzaam zijn in een risicovolle omgeving. Veilig en gezond werken is dan een pré! Met een VCA diploma op zak laat je aan potentiële werk- en opdrachtgevers zien dat jij weet hoe je op de juiste manier moet werken. 

VCA halen bij VGMBox!

VGMBox biedt een heldere structuur binnen zijn cursussen wat zorgt voor een goed leerproces. De structuur waarmee gewerkt wordt sluit goed aan bij de situaties waarmee een cursist in de praktijk te maken krijgt. Wil jij je VCA halen? Dan kun je bij VGMBox kiezen uit 140 verschillende examenlocaties. Daarmee is er altijd een locatie bij jou in de buurt! Wanneer je een bedrijf hebt dan is het ook mogelijk om de VCA cursus bij jou op locatie te laten plaatsvinden. In september 2017 is de opzet van de VCA cursus gewijzigd. De werksituatie is meer centraal gesteld, er zijn andere vraagvormen geïntroduceerd  en er worden nu ook toepassingsvragen gesteld. VGMBox zorgt ervoor dat de cursus perfect aansluit bij het uiteindelijke examen en deze nieuwe opzet. Je VCA halen is nog nooit zo makkelijk geweest!

Je VCA halen als persoon bij VGMBox kan via drie verschillende cursussen:

  1. Basis VCA – geschikt voor de meeste werknemers werkzaam bij een aannemer
  2. VOL VCA – geschikt voor zzp-ers en operationeel leidinggevenden bij een aannemer
  3. VIL VCU – geschikt voor werknemers en leidinggevenden van uitzendbureaus 

Welke cursus het beste bij jou past hangt af van jouw werkzaamheden en jouw hoedanigheid binnen een bedrijf. Ook worden de cursussen op verschillende manieren gegeven. Je kunt daarnaast dus ook kiezen voor de cursus die het beste past bij jouw manier van leren. Je kunt de cursus namelijk geheel klassikaal volgen, maar ook gewoon online. 

Ga dus snel je VCA halen via vca-cursus.com! 

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn