Snel weten of een winkel betrouwbaar is? Controleer dan de klantervaringen

Je kunt tegenwoordig werkelijk van alles bestellen via het internet. Je kunt de vele artikelen bestellen via de zogenaamde webwinkels. In plaats van dat je naar een fysieke winkel in de stad gaat, kun je nu dus naar virtuele winkels. Het probleem is dat je vrijwel nooit weet wie of wat er achter de webwinkel schuilgaat. In een fysieke winkel heb je direct te maken met medewerkers. Als je niet tevreden bent, dan kun je zelf teruggaan naar de winkel en je klacht op tafel leggen. Maar met een webwinkel is dat niet zo eenvoudig. Er is geen fysieke locatie waar je naar toe kunt gaan. Deze is er natuurlijk wel in de vorm van een kantoor, maar het kan best zijn dat deze zich in het buitenland bevindt of aan de andere kant van Nederland. Hoewel het dus een stuk makkelijker is om artikelen te kopen, is het ook allemaal minder overzichtelijk en minder veilig. Betrouwbaarheid kun je niet altijd zelf van te voren vaststellen. Een website kan er heel professioneel uitzien en op de site kan het regenen met een neerslag van positieve reviews. Maar zijn dat soort klantervaringen wel te vertrouwen? Soms wel, maar vaak ook niet en dus is het handig om voor echte klantervaringen naar 123klantervaringen.nl te surfen. Hier kun je terecht voor objectieve klantervaringen van echte klanten die geen deel uit maken van de desbetreffende winkel en dus ook niet door de winkel zelf zijn ingehuurd. Dat is namelijk het gevaar van reviews op een site zelf, want het is mogelijk dat deze zijn verzorgd door de eigenaren van de winkel zelf. Vooral wanneer je alleen maar 5 sterren reviews ziet die praktisch uit hun voegen barsten door alle positieve ervaringen, dan weet je dat het niet zuiver is. Het is dan ook beter om even naar een externe site als 123klantervaringen.nl te surfen. Deze site staat los van alle webwinkels. Consumenten kunnen hier zelf naar toe gaan om een review achter te laten. Vervolgens kun jij die reviews lezen om te ontdekken of een webwinkel al dan niet betrouwbaar is en wat men er zoal over te zeggen heeft. 1 klantervaring is uiteraard niet direct voldoende. Maar als het er veel zijn, dan kun je een redelijk idee krijgen van de betrouwbaarheid en service van een specifieke webwinkel. Je hoeft dan ook niet alle klantervaringen door te spitten, want je kunt ook kijken naar het gemiddelde rapportcijfer. Vervolgens zou je een paar klantervaringen kunnen lezen om te zien of er zaken zijn die steeds terugkomen. Als 1 iemand ontevreden is over de levering, dan kun je dat naast je neer leggen als een anomalie. Als het echter steeds terugkomt in meerdere klantervaringen, dan is het een serieus probleem. 

Ontdek snel wat de klantervaringen zijn van verschillende webwinkels

123klantervaringen.nl is een soort vergaarbak van allemaal ervaringen van consumenten betreffende verschillende webwinkels zoals: 

  • Bol.com
  • Amazone 
  • Plug&Play

Laat zelf je ervaring achter op 123klantervaringen.nl

Om andere consumenten te helpen net zoals jij geholpen wordt, kun je ook zelf jouw ervaringen delen. Deze kun je dan plaatsen op de site, zodat andere mensen daar hun voordeel mee kunnen doen. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn