Snel een wespennest verwijderen

In de warme zomermaanden komen de wespen weer tevoorschijn. Ze dalen neer op ons eten, gaan op glazen en borden zitten, of zoemen vervelend om ons heen. Wespen kunnen erg veel overlast veroorzaken. Een wespensteek is niet alleen pijnlijk, maar kan bij sommige mensen een allergische reactie veroorzaken. De gevolgen daarvan kunnen heel serieus zijn. Vind je een wespennest in je tuin, dan is het dus zaak om dit wespennest snel te verwijderen. Het is niet verstandig om zelf actie te ondernemen. Wanneer je dat doet, is de kans groot dat de dieren op termijn terugkomen, of dat je gestoken wordt. In dit artikel krijg je antwoord op de prangende vraag: hoe kun je een wespennest verwijderen?

  • Kijk goed om welk dier het gaat
  • Kies voor een lokale specialist
  • Blijf voortdurend controleren

In de eerste plaats is het goed om uit te zoeken met wat voor beestje je precies te maken hebt. Er zijn namelijk verschillende dieren die verdacht veel op een wesp lijken. Over het algemeen is een wespennest relatief eenvoudig te vinden, maar in sommige gevallen kan het goed verstopt zijn. Je hebt dan misschien niet direct door dat je echt met een wespenplaag te maken hebt. Het is belangrijk dat je dit eerst goed vaststelt, voordat je de hulp inschakelt van een ongediertebestrijder. Zij komen dan langs om een wespennest te verwijderen, maar dan blijkt dat ze eigenlijk met een heel ander beestje te maken hebben. Weet je niet precies met welk ongedierte je te maken hebt? Kijk dan eens op de site van Beestjes Kwijt. Daar vind je een mooi overzicht van de meest voorkomende plaaggeesten en lees je meer over het gedrag van wespen. Zo voorkom je dat je gestoken wordt. Ga snel naar beestjeskwijt.nl en lees je in! 

Wespennest verwijderen bij de lokale specialist

Wanneer je hebt vastgesteld dat het inderdaad om wespen gaat, is het tijd voor de volgende stap. Je moet op zoek naar een lokale ongediertebestrijder met verstand van zaken om het wespennest te verwijderen. Je kunt daarvoor natuurlijk zelf op zoek gaan, maar het kan ook handig zijn om gebruik te maken om hulp in te schakelen in je zoektocht. Neem eens contact op met de klantenservice van bovenstaande site. Zij kennen de specialist bij jou in de buurt en kunnen je direct in contact brengen. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Een lokaal team komt vervolgens langs om de overlast te onderzoeken en het wespennest te verwijderen. Dat is vaak binnen een paar uur gepiept. Daarna is het belangrijk om de plek van het nest nog een tijdje in de gaten te houden. Houd het telefoonnummer van de specialist bij de hand, voor het geval de dieren terugkomen. Na aan aantal dagen moeten alle wespen verdwenen zijn. Is dat niet het geval? Bel dan snel weer op voor een nieuwe afspraak! Bel je in hetzelfde seizoen? Dan krijg je garantie. De experts komen op nieuw langs om het wespennest te verwijderen, zonder bijkomende kosten. Ideaal toch?

Mate van overlast

Veel mensen schakelen de ongediertebestrijding te laat in. Wanneer de eerste wespen arriveren, denken ze niet aan de mogelijkheid van een nest. Vaak is de overlast in een vroeg stadium ook nog te overzien, waardoor mensen minder snel aan de bel trekken. Daardoor kan een nest in veel gevallen uitgroeien tot een grote plaag. Wil jij een wespennest verwijderen? Wacht dan niet te lang. Hoe eerder je hulp inroept, hoe sneller het nest kan worden weggehaald. Je kunt dan weer heerlijk genieten van een glas ranja in je eigen achtertuin, zonder dat je wordt lastiggevallen!

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn