De warmtepomp terugverdientijd

Bewuster omgaan met het milieu moeten we allemaal. Steeds meer wordt iedereen er zich van bewust dat we maar één aarde hebben en dat als we allemaal een steentje bijdragen we ervoor kunnen zorgen dat we deze minder zwaar belasten. Bij The Sunshine Company weten ze als geen ander hoe belangrijk is het om kleinschalig te beginnen, namelijk bij de mensen thuis. Als iedereen bijvoorbeeld op de hoogte is van de warmtepomp terugverdientijd dan zijn ze sneller bereid deze bij The Sunshine Company aan te schaffen en daarmee stukken milieuvriendelijker te gaan wonen. Daarom doet The Sunshine Company er alles aan om mensen te informeren over de producten die te verkopen, namelijk zonnepanelen en warmtepompen. Op hun website staat veel informatie over beide producten, en je kunt er bovendien een berekening maken als je benieuwd bent naar de warmtepomp terugverdientijd in jouw woning. Iedereen heeft namelijk een ander type woning. De ene is wat zuiniger dan de andere, het formaat verschilt en bovendien je huidige gasverbruik. Daarom kun je op de website van The Sunshine Company een grove berekening maken van hoe snel jij de aanschaf van zonnepanelen en een warmtepomp kunt terugverdienen, oftewel de zonnepanelen of warmtepomp terugverdientijd. 

Gemiddelde warmtepomp terugverdientijd

Om de zonnepanelen of warmtepomp terugverdientijd te berekenen moet je je gasverbruik invoeren en kiezen of je op dit moment radiatoren, vloerverwarming of allebei hebt. Daar rolt vervolgens de zonnepanelen en warmtepomp terugverdientijd uit. gemiddeld kun je rekenen op ongeveer 6 à 7 jaar. Deze gegevens tellen voor een gemiddeld huishouden, oftewel een huis van gemiddelde grootte en een gemiddelde gezinssamenstelling. Het kan dus zijn dat jij die zonnepanelen er veel sneller uit hebt omdat je alleen woont of simpelweg slechts een kleine woning hebt. Bovendien hangt de terugverdientijd af van het type verwarmingssysteem dat je nu hebt, welke warmtepomp je gaat aanschaffen en de hoeveelheid gas die u nu per jaar gebruikt. De laatste spreekt natuurlijk voor zich, want hoe meer je gebruikt, hoe meer je gaat besparen, dus hoe korter de warmtepomp terugverdientijd is.

De voordelen van zonnepanelen en een warmtepomp

Als u overstapt op zonnepanelen en een warmtepomp om u te voorzien van stroom en warmte hangen daar een aantal voordelen aan, namelijk:

  • U bent heel milieubewust bezig.
  • U kunt (veel) geld besparen doordat u uw eigen stroom opwekt.
  • Door gasloos te wonen elimineert u de kans op koolmonoxidevergiftiging.

Voor de meeste mensen zijn de eerste twee redenen de meest belangrijke, namelijk dat ze door het gebruik van zonnepanelen in combinatie met een warmtepomp milieuvriendelijk bezig zijn, en daarnaast flink geld besparen. Natuurlijk moet je er wel eerst een investering voor doen, maar dat is logisch. Deze investering gaat u op de lange termijn zeker geld opleveren. Bent u benieuwd naar de zonnepanelen en warmtepomp terugverdientijd voor uw situatie? Kijk dan eens op de website van TheSunshineCompany.nl. Daar vind je namelijk naast alle informatie over deze nieuwe manier van energie opwekken ook een handig formulier waarmee u kunt berekenen hoe snel u ongeveer de aanschaf van zonnepanelen en een warmtepomp heeft terugverdiend. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn