Dankzij een cursus praktijkopleider kunt u stagelopers begeleiden

Bij terratrainingen.nl bieden we een zeer breed pakket aan trainingen en opleidingen aan. De opleidingen zijn doorgaans Mbo-3 opleidingen en zijn daarom een goede combinatie tussen praktische arbeid en theoretische leervermogen. Al doende leert men en vandaar is er bij de volledige opleiding altijd een stage aan verbonden. Maar ook eendaagse cursussen geven we waaronder de cursus praktijkopleider. Deze training bestaat uit twee dagdelen van ieder 3 klokuren. Het is een theoretische achtergrond ook al komen er veel voorbeelden uit de praktijk aan bod. De cursus praktijkopleider is voor die werknemer dan wel werkgever binnen een bedrijf die regelmatig stagelopers begeleid tijdens hun stage binnen uw bedrijf. Doet u dit werk al een tijdje en vraagt u het zich af of u dit werk eigenlijk wel naar behoren uitvoert? Mist u enige handvaten en zou u graag wat meer achtergrond willen hebben? Wilt u weten hoe anderen hier overdenken en stelt u het tevens erg op prijs om een officieel certificaat te bemachtigen? Dan is de cursus praktijkopleider iets voor u en bent u bij Terra trainingen meer dan welkom. We mogen met gepaste trots stellen dat onze werkwijze erg veel succes heeft geboekt in het verleden en daarom vinden wij het niet meer dan logisch dat we deze kennis ook op u overbrengen. U wilt immers uw nieuwe collega’s motiveren om bij het bedrijf te blijven werken, wellicht ook wel na hun stage. De cursus praktijkopleider is dan ook een belangrijke baan die men niet mag overschatten.

Dankzij een cursus praktijkopleider staat u sterker

Tot dusver hebben we de nadruk gelegd op het begeleiden van stagelopers zoals stagiaires. Maar u leert ook nieuwe mensen die in dienst zijn genoemden inwerken. Daar hoort een stukje inzicht en een stukje communicatie bij. Maak bijvoorbeeld een takenpakket voor uw nieuwe werknemer en zorg ervoor dat hij of zij zich thuis voelt. Een rondje maken langs alle collega’s klinkt heel logisch, maar wordt vaak overgeslagen zodat de nieuwkomer zich niet bepaalt thuis voelt. Terwijl die eerste kennismaking juist van het grootste belang is. Het maakt daarbij helemaal niet uit wat diens achtergrond is en binnen welke sector jullie werken. Tijdens de korte cursus praktijkopleider leert u dat allemaal aanvoelen zodat u het nadien direct in de praktijk kunt uitvoeren. U kunt zich trouwens online direct aanmelden, u vindt bij de pagina over de cursus praktijkopleider de beschikbare trainingsdata en locaties. Gaat het om een grote groep en/of kunt u met geen mogelijkheid een dag missen door helemaal naar de Randstad te reizen? Neem in dat geval even persoonlijk contact met ons op want wellicht kunnen we een training op locatie en dus bij u in de buurt geven.

U kunt zich online direct aanmelden

De cursus praktijkopleider wordt gegeven in Hazerswoude-Rijndijk. Maak er een lang weekend van als u bijvoorbeeld met een groep van werk deze training wilt volgen. Het kan absoluut geen kwaad om meerdere mensen van uw bedrijf naar de cursus praktijkopleider te sturen, zeker als u regelmatig stageplekken als vacature openzet. U wilt immers dat de stagelopers uitzonderlijk goed worden begeleid. Want er kan erg veel talent tussen zitten die u eruit wilt pikken zodat u hen na hun opleiding een baan kunt aanbieden. Hoe dan ook, mocht u nog vragen hebben over deze cursus praktijkopleider of over één van de vele andere trainingen dan kunt u ons uiteraard even bellen en mailen. Bekijk tot slot ook eens de andere trainingen die hier wellicht op aansluiten zoals:

  • Communicatie,
  • Leidinggeven,
  • En meewerkend voorman.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn