Bouw van een goede serre

Veel mensen kiezen ervoor om hun huis een stukje te verlengen door een aanbouw. Met name de constructie van een serre is erg populair. Een serre oogt professioneel en valt daarom erg in de smaak. Omdat de bouw van een serre niet eens heel duur hoeft te zijn is dit een hele goede manier om iets toe te voegen aan je huis zonder daar heel veel geld voor neer te leggen. Een serre heeft een heleboel verschillende functies. De kamer kan bijvoorbeeld gebruikt worden als extra zithoek of als opslagruimte. Ook kan de ruimte dienen als een kleine verlenging van de tuin. Door planten in de ruimte te zetten loopt het huis als het ware geleidelijk over in de natuur. Er zijn een aantal zaken erg belangrijk bij het plaatsen van een serre. Allereerst heb je een goede aanbieder nodig. Een bedrijf met veel ervaring waar je niet bang hoeft te zijn dat je een miskoop doet. Een voorbeeld van een bedrijf zoals deze is Ter Huurne. Met meer dan veertig jaar ervaring in de bouw van overkappingen, serres en lichtstraten is dit bedrijf uitermate geschikt om jouw klus uit te voeren. Voordat je begint moet je eigenlijk precies weten wat je wilt. Je wilt niet tijdens het proces nog voor onaangename verrassingen komen te staan. Het is daarom goed om na te denken over een aantal zaken:

  • Glassoort
  • Uiterlijk
  • Locatie
  • Temperatuur
  • Extra accessoires

Natuurlijk is in de eerste plaats de glassoort erg belangrijk. De kwaliteit van de platen hangt hier immers mee samen. De standaard beglazing van een serre bestaat uit HR++ inbraakwerend glas. Dit glas is in de eerste plaats erg sterk en beschadigd zelden. Het is dus mogelijk om dit glas van buitenaf schoon te maken zonder bang te zijn dat hier iets mee gebeurd. Natuurlijk heb je liever geen spelende kinderen op het glas, maar mocht dit voorkomen dan zal het glas niet breken en problemen veroorzaken. Het glas is stabiel en veilig voor je gezin. Hiernaast is het ook lastig voor onbevoegden om door de glasplaten van de serre het huis binnen te komen. Dankzij de inbraakwering en een speciale indekking moet het glas eigenlijk worden gebroken voor je naar binnen kunt. In een enkele situatie zal dit misschien nodig zijn, maar in de meeste gevallen is het juist handig dat mensen niet zomaar naar binnen kunnen. Dit kan een opluchting zijn wanneer je bang bent voor inbraak. Je kunt fluitend een paar weken op vakantie!

Serre; uiterlijk en locatie

Een serre kan op heel veel verschillende manieren worden gebouwd. Er kunnen tal van verschillende bouwstijlen op worden losgelaten. Toch is het verstandig om een stijl te kiezen die goed past bij de al bestaande bouw. Wat je hiermee bereikt is dat de waarde van het huis zal stijgen. Wanneer je in een later stadium het huis dan van de hand wilt doen gaat dit eenvoudiger en krijg je hier meer geld voor. Wanneer je een stijl kiest die totaal niet past bij de al bestaande bouw kan dit potentiële kopers afschrikken. Natuurlijk speelt ook je eigen smaak een rol bij de keuze! De locatie van de serre is cruciaal voor haar toepassing. In de meeste gevallen wordt een aanbouw op het zuiden geplaatst. Dit is niet altijd mogelijk maar wanneer dit wel kan zorgt de zuidzijde van een gebouw voor de meeste zon en de beste lichtinval. Natuurlijk is het belangrijk om de glasplaten aan de passen op de locatie. Wanneer een serre de hele zomer vol in de zon staat kan het handig zijn zonwerende accessoires op te hangen of het glas dubbel of trippel te laten isoleren. Met goede isolatie blijft de warmte in de winter binnen en wordt de aanbouw in de zomer niet veel te warm. De temperatuur van de ruimte en haar toepassing moeten dus goed op elkaar worden afgestemd. Niemand houdt ervan om te eten in een bloedhete kamer of gezellig thee te drinken in een vrieskist. Wanneer de serre voor planten gebruikt wordt kan wel gekozen worden voor een hogere temperatuur. Hiermee kunnen planten worden gehouden die normaal in een kas zouden moeten staan. Het is bij Ter Huurne ook mogelijk om speciale accessoires te laten installeren in de aanbouw. Zo kan de serre in zijn geheel verlicht worden door lampen die in het plafond worden geplaatst. Dit zorgt ook ’s avonds voor een aangename en gezellige sfeer. De serre kan dienen als een tweede woonkamer waar het gezin samenkomt voor het slapengaan. Ook kan gekozen worden voor zonwering. Hierdoor bereikt de zon het glas helemaal niet, waardoor de temperatuur aangenaam blijft. Het is belangrijk al deze zaken goed af te wegen voor je begint met bouwen!

Gratis offerte

Weet je niet wat je moet betalen en durf je de gok niet te nemen? Geen probleem! Bij Ter Huurne kun je helemaal gratis een offerte laten opstellen. Men zal een kijkje nemen naar je wensen en je persoonlijke situatie. Uiteindelijk rolt hier een prijs uit die helemaal in overeenstemming is met jouw idee. Je betaalt dus nooit meer te veel. Op de website http://www.terhuurnebv.nl/ vind je nog veel meer informatie die nuttig kan zijn voor je begint aan de bouw van een serre. Ook kun je hier snel en moeiteloos contact opnemen via het contactformulier. Natuurlijk kun je ook altijd langskomen bij de showroom in Haaksbergen!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn