Zelf ontslag nemen? Zo pak je dat aan!

Er zijn verschillende redenen waarom jij kunt nadenken over zelf ontslag nemen. Je kunt gewoon uitgekeken zijn op je baan, maar je kunt ook ruzie hebben met collega’s of het werk fysiek niet meer goed aan kunnen. Het maakt niet uit wat de reden is, duidelijk is dat je er goed aan doet om naar andere kansen op de arbeidsmarkt uit te kijken. Toch is zelf ontslag nemen niet iets wat je zomaar even moet doen. Het kan grote gevolgen voor jouw toekomst hebben, bijvoorbeeld wat betreft jouw financiën. Het is daarom verstandig om hierbij hulp in te schakelen, het Juridisch Platform kan jou bijstaan om alles juridisch goed te regelen.

Je baan opzeggen of toch maar niet?

Zelf ontslag nemen is iets om altijd goed over na te denken. Helemaal als je nu een vast contract hebt, dat krijg je immers niet vaak niet zomaar weer. In boeken en films lijkt het vaak heel gemakkelijk: het personage is klaar met de baan, neemt ontslag en is daarna gelukkig. In werkelijkheid ligt dit toch iets gecompliceerder. Zo moet je rekening houden met een opzegtermijn, je kunt over het algemeen echt niet van de ene op de andere dag besluiten om niet weer te komen. Kies je voor zelf ontslag nemen, dan loop je bovendien het risico dat je geen recht hebt op een uitkering. Kun je dit financieel dragen, ook als het een tijdje duurt voordat je een nieuwe baan gevonden hebt? En hoe verstandig is het om op zo’n manier bij het bedrijf weg te gaan, als je misschien nog een keer een referentie nodig hebt? Vanwege al dit soort zaken blijven mensen vaak toch maar zitten waar ze zitten. Maar dat is nu ook weer niet per definitie nodig. Als je werk je ongelukkig maakt, is het echt aan te raden om te kiezen voor zelf ontslag nemen. Doe je dit met de hulp van Juridisch Platform, dan kun je dit doen zonder dat je zelf teveel risico’s loopt.

Het pakket Zelf ontslag nemen

Juridisch Platform is een juridische dienstverlener die jou bij kan staan op het moment dat jij met een ontslagprocedure te maken krijgt. Het maakt daarbij niet uit of je er zelf voor kiest om bij een bedrijf weg te gaan of dat je ontslagen wordt door jouw werknemer. Kies jij er zelf voor om op te stappen, dan kunnen zij jou helpen met hun pakket Zelf ontslag nemen. Zij helpen jou dan om alles zo goed mogelijk met jouw werkgever te regelen, zodat je nog een ontslagvergoeding mee kunt krijgen of nog recht hebt op een uitkering. Het werkt vrij eenvoudig:

  • je vraagt via het formulier op hun website hulp aan
  • Juridisch Platform neemt contact op met jouw werkgever om te kijken of deze mee wil werken aan het beëindigen van het contract
  • ze bemiddelen tussen jou en jouw werkgever om de voorwaarden vast te stellen
  • er vindt controle plaats van het eindresultaat

Overweeg jij dus om op te stappen bij jouw baas? Kies dan voor het pakket Zelf ontslag nemen van Juridisch Platform. Dan weet je zeker dat het afscheid nemen van jouw huidige baan op een goede manier verloopt!

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn