Whiteboard kopen, of computer?

Ik geef Spaanse les op een school in Amsterdam. Ik werk hier nu bijna drie jaar en ik vind het erg leuk om de lessen te geven. Er zit grote verschillen tussen de groepen. Tussen de beginners zitten vaak veel mensen die iets nieuws willen leren, of les volgen omdat ze graag naar Spanje gaan. Hier zitten vaak ook wat oudere mensen tussen. Maar in de lessen voor gevorderde studenten zitten soms ook mensen die Spaans leren vanwege een relatie. Ik zie dat de motivatie bij veel mensen anders is en dat maakt het soms ook moeilijk om les te geven, of huiswerk op te geven. Aan de ene kant wil je mensen stimuleren om zo veel mogelijk en snel mogelijk te leren, maar aan de andere kant wil je het ook leuk houden voor studenten. Studenten die alleen iets nieuws willen leren, of al blij zijn als ze kunnen bestellen in het Spaans kan je niet te veel huiswerk opgeven. Andere studenten willen vaak meer huiswerk. Ik geef twee avonden in de week les en elke zaterdag. Ik doe dit naast mijn baan en vind de afwisseling van beide erg leuk. Vorig jaar had de baas van de school besloten om geen nieuwe whiteboard te kopen voor mijn lessen, maar een computer. Ik vroeg hem waarom hij geen whiteboard kopen wilde. Hij zei dat mijn whiteboard aan vervanging toe was en dat we veel geld uitgaven aan stiften en schoonmaakmiddelen. Het leek hem verstandiger om de whiteboard om te verwisselen voor een computer. Het idee is dat studenten dan op een groot scherm kunnen zien wat ik schrijf en dat dit net zo goed zou functioneren als een whiteboard. Achteraf kan ik dan de studenten opsturen wat ik opgeschreven had op het bord. Het leek mij beter om een whiteboard te kopen, maar hij stond erop.    

Whiteboard kopen op whiteboard-flipover.nl

Zijn idee klonk misschien goed, maar in de praktijk werkte het niet. Ik merkte dat veel studenten afgeleid waren door de computer. Ik vond het zelf ook minder prettig. Ik vind het gemakkelijker om op een whiteboard te schrijven en je kan dingen gemakkelijker accentueren op een whiteboard. Ik vroeg hem om een les van mij bij te wonen, zodat hij zelf kon zien of de computer werkte. Achteraf gaf hij toe, dat het niet zo goed werkte als hij had gehoopt. Gedurende dat jaar wilde hij nog niet een nieuw whiteboard kopen, maar bij aanvang van dit jaar kon ik hem toch overtuigen. Hij had toch een nieuwe computer nodig en daar voor konden we die van mij gebruiken. Via whiteboard-flipover konden we een nieuwe whiteboard kopen en die gebruik ik nu weer een aantal weken.

Makkelijk lesgeven met een whiteboard

Ik ben erg blij dat mijn baas voor dit jaar besloot om wel een whiteboard te kopen. Ik zie hoe erg ik gemist heb om les te geven met een whiteboard. Ik vind het een goed hulpmiddel voor in de klas. Met kleuren kan je gemakkelijk dingen aangeven, je kan dingen tekenen en het is snel en gemakkelijk. Ik merk dat de studenten beter hun aandacht houden bij de les met een whiteboard. Daarnaast denk ik ook dat het beter is voor studenten om zelf aantekeningen te maken. Ze kunnen zelf noteren wat ze denken dat belangrijk is, of wat ze moeilijk vinden. Misschien dat in de toekomst een computer een goed alternatief is, maar nu nog niet. Voor een whiteboard kopen moet je bij whiteboard-flipover.nl zijn

  • Ze hebben keuze uit veel verschillende whiteboards van goede kwaliteit
  • Je kan er ook accessoires kopen
  • Ze verkopen ook flipovers, prikborden en andere borden
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn