Salarisadministratie uitbesteden

De salarisadministratie uitbesteden, is dat iets wat jij wel eens overwogen hebt? Voor veel ondernemers is het uitvoeren van de boekhouding echt een lastige klus en het is bovendien ook niet de reden waarom zij voor zichzelf begonnen zijn. Het begint altijd immers met een leuk idee, met producten die je graag wilt verkopen of een dienst die jij graag aan anderen levert. Je staat er van tevoren vaak niet eens bij stil dat er veel meer bij komt kijken dan enkel dat. Maar dat is wel het geval, er moet bijvoorbeeld reclame gemaakt worden, je hebt visitekaartjes nodig en een logo, een website moet gemaakt worden en dan moet je ook nog eens de administratie goed bijhouden. De salarisadministratie uitbesteden is niet iets waar je over het algemeen direct mee te maken krijgt, de meeste ondernemers beginnen immers klein, vaak als zzp’er. Maar het kan zijn dat jouw bedrijf op een gegeven moment zo sterk groeit dat je hulp nodig hebt, dat je mensen in dienst moet nemen. Dan is ook het moment gekomen om na te denken over de salarisadministratie uitbesteden.

Salarisadministratie uitbesteden of zelf doen?

Natuurlijk is de salarisadministratie uitbesteden niet verplicht, je kunt dit ook prima zelf doen. Net zoals jij al je boekhoudtaken prima zelf kunt doen. Er is geen enkele wet die zegt dat je dit uit moet besteden aan professionals. De enige eis die de overheid stelt, is dat je een deugdelijke administratie voert, zodat de belastingdienst jouw uitgaven en inkomsten kan controleren en kan vergelijken met de aangiftes die jij gedaan hebt. Maar op wat voor manier jij dit doet, in een officieel boekhoudprogramma of gewoon in excel-bestanden, dat is helemaal aan jou. Net zoals jij zelf mag weten of je dit zelf doet, of dat je de boekhouding uitbesteedt aan een administratiekantoor. Hoewel het op het eerste gezicht voordeliger lijkt om het allemaal zelf te doen, is de salarisadministratie uitbesteden geen raar idee, net als het overdragen van de rest van je administratie. Je bent immers geen ondernemer geworden om de hele dagen maar met de boekhouding bezig te zijn en dat is wel wat er gebeurt als jouw onderneming sterk groeit en je alles op dit gebied zelf blijft doen. Het kost je gewoon teveel tijd, tijd die je niet in je zaak kunt steken, die je niet kunt besteden aan het ontwikkelen van nieuwe producten of diensten. Ook heb je zelf vaak weinig kennis op dit gebied, waardoor het je veel tijd kost en de kans ook groot is dat je fouten maakt. Daarom is de salarisadministratie uitbesteden echt aan te raden!

Administratiekantoor Actium

Wil jij je salarisadministratie uitbesteden? Of wil je een ander deel van je boekhouding overdragen aan een specialist? Of wil je zelfs alles door experts op dit gebied laten doen? Waar jouw voorkeur ook naar uitgaat, bij Actium zit je altijd op de juiste plek! Dit administratiekantoor werkt zowel voor heel kleine als heel grote bedrijven en je kunt dus altijd bij hen terecht voor:

  • de salarisadministratie uitbesteden
  • de jaarrekeningen opstellen
  • de belastingaangiftes invoeren
  • de complete boekhouding overnemen

Zij bieden heel veel verschillende mogelijkheden en werken graag op maat. Jij kunt zelf bepalen wat je door hen laat doen en wat je liever zelf blijft doen. De keus is helemaal aan jou! Wat in ieder geval zeker is, is dat deze specialisten heel veel kennis hebben van de regelgeving op dit gebied, zodat je er echt op kunt vertrouwen dat alles goed geadministreerd wordt! Wil jij de salarisadministratie uitbesteden? Dan ben je bij Actium dus op de juiste plek!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn