Riool ontstoppen, een nare klus

Riool ontstoppen, een nare klusWij moesten ons riool ontstoppen. Een vies en vervelend klusje, of zeg maar gerust een klus, want dit doe je niet zo één, twee, drie zelf. Het begon met de stank. We zaten aan tafel en ons toilet grenst aan de woonkeuken, waar we altijd zitten te eten. Ik had eerst niet in de gaten wat ik nou precies rook, maar het was niet fris. Toch was het nog niet heel erg aanwezig en dacht ik er dus nog niet over om op onderzoek te gaan. Tot dat het warmer weer werd en ik thuis kwam van mijn werk. De stank had het hele huis gevuld en was niet te harden. Zowel boven als beneden rook het alsof er een dood beest ergens lag te rotten. Ik ben gelijk op onderzoek uit gegaan en kon niet direct iets vinden, tot dat ik het toilet in ging en een vieze bruine poel in de pot zag drijven. Hier was duidelijk iets niet goed, wij hebben last van een verstopping.

Riool ontstoppen kan ik zelf, dacht ik…

Ik had vroeger altijd van mijn ouders trucjes geleerd om dit soort dingen op te lossen. Ik heb standaard soda in huis, maakte een emmer heet water klaar en had daar al soda in gedaan. Dit heb ik toen beneden in de wc gegoten, tot het water aan de rand stond. Grote fout! Het hete water maakte dat de stank nog veel en veel erger werd. Niks riool ontstoppen, ik ben mezelf gewoon aan het vergiftigen. Na alle ramen open gezet te hebben, nam ik mijn laptop en ben ik buiten in de tuin gaan zitten, in de frisse lucht en op zoek naar een professional die verstand heeft van riool ontstoppen. Gelukkig kwam ik heel gauw op www.rioolprobleemkwijt.nl en ik was te ongeduldig om zelf op zoek te gaan en heb direct met het nummer boven aan de website van Rioolprobleem Kwijt gebeld, gaf mijn postcode in en beantwoordde de vragen van de geselecteerde rioolexpert in mijn regio:

  • Wat was er aan de hand
  • Waar woon ik
  • Had ik zelf al iets geprobeerd te ondernemen
  • Heeft het spoed

Alles wat nodig was om mij te helpen en al snel had ik via deze website een specialist in riool ontstoppen geregeld die én bij ons in de buurt woont én direct kon komen. Wat een opluchting, want ik had geen zin om hier lang in die lucht te blijven zitten. Ondertussen was een huisgenoot van mij thuisgekomen, die vrij bijdehand vroeg waarom het zo stonk. Tja, als we dat eens wisten, maar gelukkig waren de hulptroepen onderweg.

Verstopt door een stomme fout

Onze vakman en rioolspecialist arriveerde al snel en begon met het riool ontstoppen. Hij stelde ondertussen enkele vragen over de staat van de pijpen, hoe oud alles was, of we een idee hadden wat het probleem veroorzaakt had. Ik had geen idee, maar ik vertelde wel dat ik geprobeerd had het riool te ontstoppen met soda en heet water. De man begon te lachen en zei dat dat op zich niet zo’n gek idee was van mij. Toch, wil je een riool ontstoppen, dan is het handig te weten waardoor het probleem is ontstaan. Mijn huisgenoot stond schaapachtig toe te kijken en bedacht zich opeens dat het misschien niet zo’n goed idee was geweest om een hele emmer met behanglijm door de wc te spoelen. Hij had inderdaad kort geleden zijn kamer opnieuw behangen, maar niemand verteld wat hij met de lijm had gedaan. Zoals onze vakman heel terecht zei; ‘Dat is niet zo slim!’. Wij zijn dankzij Rioolprobleem Kwijt nu in ieder geval ons Rioolprobleem Kwijt!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn