Letselschade whiplash: alle informatie die jij moet weten

Letselschade whiplash, wat is een whiplash? Een whiplash is de term die gebruikt wordt voor een verrekking van de nekspier. Een whiplash is iets wat je kunt krijgen door een ongeval. Wanneer je van achteren wordt aangereden wordt je hoofd met een grote kracht van achteren naar voren bewogen. Wanneer dit hard ‘genoeg’ gaat, kun je last krijgen van een whiplash. Een whiplash wordt ook wel een ‘hersenkneuzing’ genoemd. Je kunt na een ongeval waarbij je hoofd heftig heen en weer is geslingerd, last krijgen van klachten. De klachten die typisch zijn voor een whiplash zijn:

  • Hoofdpijn
  • duizeligheid
  • vermoeidheid
  • concentratieproblemen
  • slecht slapen
  • vergeetachtigheid
  • stemmingswisselingen
  • overgevoeligheid voor licht en geluid

Wanneer je deze klachten hebt, is het mogelijk dat je te kampen hebt met een whiplash. Als je denkt dat je kampt met een whiplash is het goed om dit te laten diagnosticeren door een arts. Pas wanneer je de diagnose whiplash hebt kun je aantoonbaar letselschade whiplash vorderen. Een arts stelt de diagnose whiplash op grond van de klachten in combinatie met hoe het ongeval in zijn werk is gegaan. Het nadeel is dat een whiplash alleen op basis van die gegevens kan worden gediagnosticeerd. Ondanks de klachten, is er geen hersenbeschadiging te zien.

Letselschade whiplash hoe krijg je een vergoeding?

Wanneer je een whiplash hebt opgelopen bij een ongeval kun je last krijgen van hierboven genoemde klachten. Meestal verdwijnen die klachten weer na een half jaar. Het kan helaas ook voorkomen dat de klachten van blijvende aard zijn. Het nadeel is dat de klachten die je hebt als gevolg van een whiplash, ook tot uiting kunnen komen door andere problemen. Een whiplash is niet aantoonbaar op een scan of iets dergelijks. Een whiplash is daardoor een beetje een vaag begrip en als patiënt kun je te maken krijgen met veel onbegrip. Het is daarom ook van belang om al snel een jurist letselschade whiplash in te schakelen via campusadvocatuur. Deze jurist kan je ondersteunen zodat je de opgelopen letselschade whiplash, vergoed krijgt.

Letselschade whiplash waar heb je recht op?

Bij opgelopen letselschade moet je denken aan alles wat je aan inkomen hebt gemist, of aan extra kosten hebt gehad ten gevolgen van het ongeval en de daardoor opgelopen whiplash. Een whiplash heeft vaak, zeker het eerste half jaar grote gevolgen. Door de problemen van letselschade whiplash is het mogelijk dat je je werk niet goed meer kunt uitvoeren, of zelfs helemaal thuis zit. Het is ook mogelijk dat de medische kosten die je hebt, niet volledig vergoed worden door de verzekeraar. Zowel hetgeen wat niet vergoed wordt, als je eigen risico, valt onder letselschade whiplash. Je zult dit dus terug kunnen krijgen mits het aan de tegenpartij te wijden is dat jij deze letselschade hebt opgelopen. Bij letselschade whiplash heb je dus recht op alle kosten die je hebt inclusief gemiste inkomsten, mits dit redelijkerwijs verband houdt met de whiplash. Omdat de schadevergoeding alles omvat wat je misloopt of aan kosten maakt door de whiplash, kan dit ook pas afgehandeld worden wanneer je volledig hersteld bent van de whiplash. Tenzij het vastgesteld is dat er geen zicht meer is op herstel.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn