Heeft jouw balkon balkonhekken?

Een balkon bij jouw woning hebben is natuurlijk erg fijn, maar zonder balkonhekken ook erg gevaarlijk! Iedereen zit graag buiten, of dit nu in de tuin is, op een dakterras of op een balkonnetje. Maar het moet natuurlijk wel veilig zijn. Een ongeluk zit in een klein hoekje, zowel voor jouzelf als voor je dieren en kinderen. Bij je tuin zorg je er daarom voor dat er een hek of schutting omheen zit, zodat je kinderen niet zomaar de weg op kunnen rennen. Bij je dakterras of balkon kunnen balkonhekken voor de nodige veiligheid zorgen en de kans sterk verkleinen dat iemand per ongeluk naar beneden valt.

Heeft jouw balkon balkonhekken?

Veiligheid staat voorop

Natuurlijk kun je een ongeluk nooit helemaal voorkomen, of je moet er al voor kiezen om de buitenruimte helemaal af te schermen. Je zou bijvoorbeeld glazen wanden kunnen laten plaatsen, dan is een ongeluk echt uitgesloten. Maar dan kun je ook niet meer genieten van de frisse lucht. Daarom zijn balkonhekken vaak een betere uitkomst. Deze hebben een dusdanige hoogte dat je er niet zomaar overheen valt, of een kind moet al op een stoel klimmen, bijvoorbeeld. Deze hekken stellen jou in staat om, ook al heb je geen tuin omdat je op een bovenverdieping woont, toch buiten te zitten zonder dat dit voor gevaarlijke situaties zorgt. balkonhekken moeten natuurlijk wel sterk genoeg zijn, ze mogen niet zomaar bij een beetje druk bezwijken. Ze moeten ook voldoende hoogte hebben, zodat je er niet zomaar overheen kunt vallen, maar tegelijkertijd moeten ze ook niet zo hoog zijn dat jouw hele uitzicht verdwijnt. Er zijn dus nog al wat eisen die je aan balkonhekken stelt. Gelukkig zijn er veel verschillende varianten verkrijgbaar, waardoor er voor iedere situatie een geschikte optie is.

Verschillende soorten balkonhekken

Welke verschillende soorten kunnen we nu allemaal onderscheiden? Het verschil in de diverse varianten zit niet alleen in het ontwerp dat ze hebben, maar ook in het materiaal waar ze van gemaakt zijn. Je kunt kiezen voor balkonhekken van de volgende materialen:

  • glas
  • staal
  • aluminium

Zoals gezegd kunnen deze ook in verschillende varianten uitgevoerd worden. Zo kunnen de hekken van staal en aluminium uitgevoerd zijn als een plaathek, een spijlhek, een lamelhek of een plankhek. Sommige mensen zullen de voorkeur geven aan glas, omdat dit dicht is en tegelijkertijd je het uitzicht niet ontneemt. Andere mensen geven juist de voorkeur aan een lamelhek, omdat daar de wind nog door kan waaien. Een plankhek wordt dan vaak weer gekozen vanwege de uitstraling, ondanks dat het van aluminium gemaakt is, ziet het er uit als een houten hek en heeft daardoor een bepaalde charme. Zo zijn er dus veel verschillende redenen om juist wel of niet voor bepaalde balkonhekken te kiezen. Een punt waar je ook aan moet denken, is dat niet iedere optie voor ieder balkon geschikt is. Heb je bijvoorbeeld een half rond balkon, dan is een plaathek een goede keus, omdat deze gemakkelijk in een ronde vorm gemaakt kan worden. Waar je echter niet over na hoeft te denken, is waar jij het beste je hek aan kunt schaffen, dat is namelijk bij J&B Almelo! Op balkonhekken,info kun je zien hoeveel keus zij op dit gebied hebben.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn