Excel cursus voor een promotie

Twee jaar geleden ben ik begonnen bij het bedrijf waar ik nu werk. Een van mijn klasgenoten was net iets eerder klaar met zijn scriptie en had een baan gevonden bij een nieuw bedrijf. Bij dit bedrijf zochten ze verschillende nieuwe mensen en dit vertelde hij aan mij. Ik besloot om te solliciteren en kreeg de baan. Sinds die twee jaar is mijn klasgenoot naar een ander bedrijf gegaan, maar ik werk hier nog met veel plezier. Het systeem waar het bedrijf mee werkt is speciaal voor hun gemaakt en in de tijd dat ik hier werk, heb ik veel over het systeem geleerd. Misschien was het voor mij gemakkelijk om te leren, want ik had nog nooit met een ander systeem gewerkt. Veel collega’s komen naar mij toe als ze vragen hebben over het systeem, of als ze iets niet kunnen vinden. Dit was een van de managers van een andere afdeling ook opgevallen en hij vroeg aan mij of ik interesse had om in zijn team te werken. Hij heeft iemand nodig die het systeem goed kent en handig is met Excel. Ik vertelde hem dat ik graag op zijn aanbod inging, maar weinig ervaring heb met Excel. Hij vond het belangrijker dat ik het systeem kende, want ik kon altijd nog een Excel cursus volgen. In een gesprek gaf hij aan wat mijn taken zouden worden en dat ik meer zou verdienen. Dit klonk erg goed, maar ik vroeg hoe we mijn Excel kennis konden verbeteren. We konden samen kijken naar wat ik moest leren en daar konden we een Excel cursus bij uitzoeken. Het bedrijf zou betalen voor de Excel cursus en ik mocht de cursus onder werktijd volgen.

Online een geschikte Excel cursus gevonden

Samen met mijn nieuwe manager maakte ik een lijstje van wat ik nog moest leren in Excel. Het bedrijf bood intern al een Excel cursus aan, maar daar werden deze punten niet allemaal in besproken. Online zochten we naar bedrijven die cursussen aanboden en gelukkig vonden we er veel in de omgeving. We bekeken het aanbod en het leek er op dat HR-ICT Opleidingen een geschikte Excel cursus aanbood. Op de website vandijkcomputeropleidingen.nl zagen we namelijk dat er een cursus voor gevorderde was, dat veel van dezelfde onderdelen zou behandelen. Voor de zekerheid stuurde ik een email naar dit bedrijf om te vragen wat er tijdens de cursus besproken zou worden. Ik kreeg snel een reactie met alle stof die een leraar zou behandelen. Dit was precies wat ik nodig had en ik vroeg om de kosten van de Excel cursus. Mijn nieuwe manager was blij om te horen dat we een geschikte cursus hadden gevonden en ging akkoord met de prijs. Ik schreef mij in voor de eerste volgende startdatum en die was al over een paar weken.

Met vertrouwen beginnen aan mijn nieuwe baan

Vorige week was de Excel cursus en ik heb veel geleerd. We zaten met een kleine groep cursisten, maar dat vond ik erg fijn. Hierdoor had de leraar veel tijd om iedereen aandacht te geven en alle vragen te beantwoorden. De leraar legde alle onderdelen stap voor stap uit en daarna konden we zelf aan de slag met opdrachten. Met de opdrachten leerden we goed hoe we de verschillende functies en formules in de praktijk kunnen gebruiken. Ik heb nu veel vertrouwen dat ik de benodigde kennis heb voor mijn nieuwe baan. Ik kan de Excel cursus van HR-ICT Opleidingen aanraden

  • De cursus werd gegeven aan een kleine groep
  • De leraar gaf iedereen aandacht en beantwoorde alle vragen
  • Met opdrachten konden we de stof goed uitproberen
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn