De wondere wereld van kunstgras

Wat als kunst beter is dan realiteit? In de artistieke wereld zien we vaak dat mensen de kunstwereld verkiezen boven de echte wereld. Een goed boek is immers een kunstwerk en hoeveel mensen vinden het niet heerlijk om zichzelf te verliezen in de wereld van de fictie? Veel mensen lezen juist om de echte wereld te ontvluchten. De droomwereld is ook één grote fantasiewereld, maar deze wereld is vaak aanzienlijk boeiender dan de werkelijkheid. Goede kunst kan een mens als het ware uit de werkelijkheid trekken. Mensen die bijvoorbeeld een schilderij bekijken of een naar muziek luisteren, kunnen zichzelf en de wereld om hun heen tijdelijk even vergeten. Ze raken dan in een soort trance. Dat is de kracht van kunst. De vraag is dan ook waarom mensen dergelijke kunst omarmen, maar bij kunstgras opeens het idee hebben dat echt gras beter is. Het zijn immers vaak dezelfde mensen die de werkelijkheid ontvluchten via de kunst. Waarom moet gras dan per se echt zijn en is deze negatieve connotatie van kunstgras eigenlijk wel terecht? Het antwoord is negatief. Mensen die nu al kunstgras gebruiken weten dat kunstgras eigenlijk beter is dan echt gras. Net zoals we kunst gebruiken om de saaie werkelijkheid te ontvluchten, zo ook is kunstgras zeer geschikt om de inferieure ‘werkelijkheid’ van echt gras te vervangen. Kunstgras hoef je namelijk niet te onderhouden. In dat opzicht is kunstgras dus beter dan echt gras. Je hebt immers niet te maken met gras dat gemaaid moet worden. Tevens hoef je je niet druk te maken om vale kleuren in de zomer of gras dat bij de buren groener is. De kleur is altijd constant en het groene laken is altijd mooi egaal groen. Dus geen kale plekken of plekken met mos. Wat je bij echt gras ook vaak ziet is dat sommige plekken groener zijn dan andere plekken. Een gazon van echt gras is zelden een mooie egaal groen laken. Mocht je toch ergens een mooie egaal groen laken tegenkomen, dan is de kans groot dat het gras niet echt is. Als het toch echt gras is, dan weet je dat de eigenaar veel tijd spendeert om het gras zo mooi egaal groen te krijgen. Dus qua onderhoud, kleur en duurzaamheid is kunstgras de betere keuze.

Kies je voor kunstgras? Kies dan voor Vario

Mocht je een mooi graslaken willen hebben voor in je tuin, dan kun je terecht bij Vario. Maar Vario is er niet alleen voor particulieren. Je kunt hier ook terecht voor kunstgras in:

  • Speeltuinen
  • Sportvelden
  • Openbare ruimtes
  • Leefomgevingen
  • Groendaken

Het gras van Vario is dan ook op vele manieren te gebruiken. Sterker nog, juist omdat het gras van Vario betreft kun je het bijvoorbeeld op daken plaatsen. Echt gras heeft immers een flinke bodem nodig zodat het kan groeien. Kunstgras heeft weliswaar een bodem nodig, maar deze bodem is veel dunner en er hoeft niets te groeien. Je kunt Vario gras dus prima op daken en dergelijke aanbrengen.

Vario is er tijdens het volledige proces

Als je met Vario in zee gaat, dan weet je zeker dat je in goede handen bent. Vario is er namelijk bij tijdens het volledige proces. Allereerst kun je bij Vario terecht voor advies. Altijd handig natuurlijk, want een goed begin is het halve werk. Laat je dus vooral goed informeren. Vervolgens kun je bij Vario direct een offerte aanvragen. Je wilt immers van te voren wel weten wat het allemaal gaat kosten. Daarna is Vario er om het grondwerk te regelen. Tot slot is het team van Vario klaar om het mooie groene laken te realiseren.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn