De juiste vaardigheden dankzij een cursus Excel in Utrecht

Als je wilt fietsen, dan heb je eerst de juiste vaardigheden nodig. Het is dan ook niet zo dat je op een gegeven moment een leeftijd bereikt waarop je opeens kunt fietsen. Als je dit niet leert, dan voelt een fiets zeer vreemd aan of je nu 4 jaar bent of 40. Sterker nog, als je nooit hebt leren fietsen toen je jong was, dan is het des te moeilijker om deze vaardigheid op latere leeftijd onder de knie te krijgen. Jonge geesten zijn wat dat betreft vatbaarder voor het aanleren van nieuwe vaardigheden. Daarom leren we een taal ook zo gemakkelijk in onze eerste 4 levensjaren. De rest van de tijd zijn we op school enkel aan het voortbouwen op deze eerder verkregen basiskennis. Dus als je gebruik wilt maken van een computerprogramma als Excel, dan zal je eerst de vaardigheden moeten leren die noodzakelijk zijn om dergelijke software op de juiste wijze te gebruiken. Deze vaardigheden komen je niet aanwaaien en dus is het verstandig om een cursus Excel in Utrecht te volgen. In principe heb je te maken met twee mogelijke situaties. Of je hebt helemaal geen kennis van Excel of je hebt reeds een bepaalde basiskennis in huis. In het eerste geval moet je natuurlijk een cursus Excel in Utrecht volgen op het basisniveau. Dit kan bij HR ICT Opleidingen. Via een dergelijke cursus Excel in Utrecht leer je de basics, zodat je op een vrij elementair niveau gebruik kunt maken van deze software. In tegenstelling tot een programma als Microsoft Word, is een basiscursus vrij noodzakelijk. Dat komt omdat Word minder technisch is dan Excel. In een Word document kun je direct beginnen met typen. Zelfs als je niet weet hoe je een document moet opslaan kun je toch gebruik maken van deze software, want Word slaat documenten automatisch op via de autosave functie. Op den duur moet je wel leren hoe je moet opslaan en hoe je documenten kunt openen. Maar dat soort lessen zijn via Google makkelijk te leren. Het enige wat je moet weten is waar je op moet klikken. Iemand naast je kan dat ook zeggen. Pas als je echt op een dieper niveau gebruik wil maken van deze software en meer wilt kunnen dan het cursief maken van teksten en het kiezen van lettertypes, dan heb je wellicht een cursus nodig. Bij Excel ligt dat een beetje anders. Als je dit programma opent, dan word je geconfronteerd met een scherm vol kolommen. Als je niet over de meest rudimentaire basiskennis beschikt, dan heb je geen idee wat je moet doen, laat staan wat je allemaal kunt doen. Dus om überhaupt gebruik te maken van deze software heb je een cursus Excel in Utrecht nodig.

Ook een cursus Excel in Utrecht voor gevorderden volg je bij HR ICT OpleidingenDe juiste vaardigheden dankzij een cursus Excel in Utrecht

Mocht je reeds over een basisniveau beschikken, dan kun je je kennis vergroten en een cursus Excel in Utrecht voor gevorderden volgen. Dit geldt ook voor de andere cursussen die je kunt volgen zoals:

  • Microsoft Word
  • Microsoft Outlook
  • Microsoft PowerPoint

Kijk op de site voor meer informatie

Mocht je meer willen weten over een cursus Excel in Utrecht of 1 van de andere cursussen, dan kun je terecht op de site van vandijkcomputeropleidingen.nl.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn