Ben jij voor de overblijf op zoek naar een specialist in tussenschoolse opvang?

Steeds meer kinderen lunchen tussen de middag op school. Bij heel veel scholen wordt deze mogelijkheid geboden. Dit aangezien steeds meer ouders ervoor kiezen om beide te werken. Veel ouders vinden het vinden van een juiste overblijf (tussenschoolse opvang) toch moeilijk. Ze willen hun kinderen wel met een gerust hard achterlaten. Ouders willen graag dat hun kinderen met plezier bij de overblijf zijn. Is er na het eten bijvoorbeeld tijd om even lekker te ontspannen zoals thuis? Kunnen ze lekker buitenspelen? Voor veel ouders zijn dit belangrijke vragen. In dit blog worden enkele tips gegeven waar ouders op letten bij het vinden van de juiste overblijf voor hun kinderen.

Tips voor het vinden van een goede overblijf

Bij het vinden van een goede overblijf komen meerdere dingen kijken. Ouders willen graag dat alles goed is geregeld en dat de kinderen op een verantwoorde manier plezier kunnen maken. Hieronder enkele tips voor het vinden van een goede overblijf:

  • Maak goede regels en afspraken
  • Informeer naar de overblijfkrachten
  • Informeer naar de overblijfruimte
  • Houd goed contact met het overblijfteam

Wanneer je van plan bent je kind tussen de middag bij een overblijf te laten is het verstandig om goede afspraken te maken. Wanneer je kind bijvoorbeeld bepaalde medicatie gebruikt en dit op een bepaald moment toegediend moet worden is het verstandig om dit goed af te spreken. Ook wanneer je thuis bepaalde afspreken hebt met je kind is het van belang dat dit goed gecommuniceerd wordt aan het overblijfteam. Daarnaast is het van belang om goed te informeren naar de overblijfkrachten. Zijn zij goed gekwalificeerd? Sinds 2011 moet namelijk minimaal de helft van overblijfkrachten hier scholing voor hebben gehad. Door hier goed naar te informeren weet je aan wie je je kinderen toevertrouwd. Ook is het verstandig om naar de overblijfruimte van de overblijf te informeren. Hebben de kinderen voldoende ruimte? Is er voldoende speelruimte? Dit zijn ook belangrijke aspecten van het overblijven. Wanneer je deze zaken hebt gecontroleerd en de overblijf voldoet aan je wensen is het nog wel verstandig om goed contact te houden met het overblijfteam. Je kan contact houden over de gang van zaken en hoe het met je kind gaat op de overblijf. Is hij bijvoorbeeld onwennig? Of heeft hij het prima naar zijn zin? Als ouder is het belangrijk om dit te weten.

Waarom moet je kiezen voor Kinderstralen Tussenschoolse opvang?

Kinderstralen is al 15 jaar een specialist op het gebied van tussenschoolse opvang. Bij kinderstralen tussenschoolse opvang staat het kind centraal en zijn er veel leuke activiteiten voor de kinderen. Bovendien is het overblijfteam professioneel en goed gekwalificeerd voor de overblijf. De overblijfmedewerkers hebben een verklaring omtrent goed gedragen (VOG) en er gaan jaarlijks tevredenheidsenquêtes rond onder ouders en kinderen. Bovendien is een tussenschoolse opvang van kinderstralen laag in de kosten en is de opvang heel transparant naar de ouders toe. De opvang kan per school verschillen maar dit wordt in goed overleg met de school en ouders afgestemd. Ben je als school nog op zoek naar een goede overblijf? Kijk dan snel verder op lunchenopschool.nl voor meer informatie.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn